Kingwood

 
Kingwood komt uit Zuid-Amerika. De botanische naam is Dalbergia cearensis. Het kernhout heeft bonte kleuren met een rijke achtergrond van violet-bruin,  bijna zwart met strepen van violet-bruin, soms met goudgeel. Dit is een bijzondere verschijning. Gebruikt voor zijkant en achterblad van een gitaar.

Indisch Palissander

Indisch palissander is een subsituut voor Braziliaans rozenhout. Het is een stuk lichter en niet zo dicht, maar meer stabiel. De kleuren variëren van rood tot een lichtbruin met gouden strepen. Maar vaak zijn de kleuren verschillende tinten van paars die uiteindelijk oxideren tot een bruine kleur. De kwaliteit hangt af van de beperktheid van de vezel, kleur en uniformiteit. Wordt gebruikt voor de zijkanten, achterblad, bruggen en headplates. 

Padouk

 
Padouk heeft een oranje/rode kleur met een haarlijn strepen van donkerbruin vooral als het vers is gesneden. Na oxidatie wordt het een donker oranje en neigt naar bruin. Dit hout is lichter dan de Indiase palissander en is ideaal voor de achterkant en de zijkant van een gitaar vanwege zijn stabiliteit, toon en gemak om mee te werken.