Matteo Mancuso

Endorser Dogal guitar strings

Matteo komt van het mooie eiland Sicilië, geboren in 1996 en opgegroeid buiten Palermo. Zijn familie verhuisde naar de Verenigde Staten. Hij zou wel eens het best bewaarde geheim kunnen zijn in de lijn van grote Italiaans-Amerikaanse spelers zoals Zappa, Vai, Satriani, Di Meola, Petrucci, Gambale, enzovoort.

In de jaren 70 maakte zijn vader, Vincenzo Mancuso, naam voor zichzelf als begaafd sessiemuzikant op de binnenlandse scene. Hij was zeker degene naar wie Matteo opkeek als primaire bron van inspiratie tijdens het opgroeien. Terwijl hij nog op de middelbare school (voor muziek) zat, begon hij met klassieke gitaar en dwarsfluit. Het duurde niet lang voordat iedereen om hem heen begreep dat er een wonderkind aan het ontluiken was.

Niet lang daarna, op slechts 12-jarige leeftijd, zet Matteo zijn eerste stappen op het podium tijdens een lokaal jazzfestival. Sindsdien wordt zijn bekendheid met live optredens vertrouwd en ontwikkelt het zich via verschillende samenstellingen en interacties met topmuzikanten uit de omgeving.
Ook als duo met zijn vader waarin ze het repertoire van Django Reinhart, maar ook hedendaagse jazzklassiekers spelen.
Matteo heeft zich dusdanig ontwikkeld dat Steve Vai over de skills van Matteo zegt: 'waar voor ons de grens ligt, gaat Matteo nog verder........
Eind 2023 werd Matteo dan ook uitgenodigd door Steve Vai om workshops te verzorgen op zijn gitaaracademie in Amerika.

Matteo Mancuso official website